Blog

Mesclum és la traducció realitzada sobre el terme francès mesclun (del llatí mesculare, o mesclum en occità).Trobem els seus orígens al monestir de Cimez, a càrrec de frares franciscans a la localitat de Niça.

El mesclum es refereix a una barreja de diferents varietats de brots i fulles, d’almenys cinc varietats diferents de plantes de l’hort que es consumeixen en l’amanida. Podem trobar diferents amanides mesclum de diferents tipus d’enciam, escarola, ruca, xiricoia, herba dels canonges, fulles de mostassa entre d’altres.

Una amanida de mesclum resulta molt agradable i fresca, ja que són brots o fulles tendres que aporten un valor nutricional important en vitamines i minerals, és ric en fibra i conté un baix contingut energètic.

És un producte que ens permet realitzar amanides de tota mena, però també ens pot servir com a guarnició en diferents plats de carn o peix.Deixa un comentariÚs de cookies

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i oferir continguts d'interés. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de cookies, fes clic per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies