Blog

De la família de les cols, el bròquil és una planta amb fulles disposades en forma d’arbre que quan forma la capçada ho fa amb abundants flors carnoses de color verd. Tant les flors com la tija són comestibles.

El bròquil té unes qualitats nutritives especials, molt rica en vitamines i minerals que el fan un aliment imprescindible en la nostra alimentació.

El bròquil conté molta aigua, és ric en fibra, minerals i vitamines. Té un alt valor nutricional pel seu contingut en proteïnes, carbohidrats i fibra entre d’altres. Conté compostos fenòlics que li atorguen un caràcter preventiu davant malalties cròniques, cardiovasculars, diabetis i malalties degeneratives.

 

 

El bròquil es pot consumir cru, sol o en amanides. És més habitual cuinar-lo, per tal de conservar totes les seves propietats, s’ha de tenir en compte el temps de cocció, per tal de preservar totes les vitamines i minerals.
Si el fem al vapor, al wok o en aigua, el temps de cocció ideal serà com a màxim d’uns 15 minuts.

El bròquil és una planta que es conrea bé en climes freds i la seva millor època per consumir-lo és durant l’hivern i la primavera.Deixa un comentariÚs de cookies

Fem servir cookies propies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació i oferir continguts d'interés. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra Política de cookies, fes clic per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies